Cheesecake: 100 g digestivekiks, 300 g afkølet risengrød, 2½ dl piskefløde, 100 g mascapone, 1 vanillesang, 2 spsk flormelis, 50 g smuttede mandler, 2 blade husblas
Kirsebærgelé: 3 blade husblas, 3 dl kirsebær saft, f.eks. fra amarenakirsebær
Cheesecake:
- Knus kiksene og fordel dem i 6 glas med stilk.
- Findel risengrøden med en gaffel.
- Pisk 2 dl fløde til skum.
- Tilsæt mascapone og pisk et øjeblik til ensartet skum.
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i flormelis.
- Hak mandlerne.
- Vend risengrød, vnillesukker og mandler med flødeostecremen.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 minutter.
- Smelt den udblødte husblas i en lille gryde, og rør den med resten af fløden (½ dl).
- Rør dernæst husblasblandingen med risalamanden, og fordel dernæst i glassene.
- Stil desserterne på køl i 2-3 timer.
Kirsebærgelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Lun kirsebærsaften til fingervarmt, og opløs husblasen deri.
- Fordel saften på toppen af desserterne og stil på køl, indtil geléen har sat sig lidt
Server
]print_link]