Risalamandecheesecake med kirsebærgelé (til 6 pers og helst portionsanrettes)

Cheesecake: 100 g digestivekiks, 300 g afkølet risengrød, 2½ dl piskefløde, 100 g mascapone, 1 vanillesang, 2 spsk flormelis, 50 g smuttede mandler, 2 blade husblas

Kirsebærgelé: 3 blade husblas, 3 dl kirsebær saft, f.eks. fra amarenakirsebær

Cheesecake:

  1. Knus kiksene og fordel dem i 6 glas med stilk.
  2. Findel risengrøden med en gaffel.
  3. Pisk 2 dl fløde til skum.
  4. Tilsæt mascapone og pisk et øjeblik til ensartet skum.
  5. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i flormelis.
  6. Hak mandlerne.
  7. Vend risengrød, vnillesukker og mandler med flødeostecremen.
  8. Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 minutter.
  9. Smelt den udblødte husblas i en lille gryde, og rør den med resten af fløden (½ dl).
  10. Rør dernæst husblasblandingen med risalamanden, og fordel dernæst i glassene.
  11. Stil desserterne på køl i 2-3 timer.

Kirsebærgelé:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Lun kirsebærsaften til fingervarmt, og opløs husblasen deri.
  3. Fordel saften på toppen af desserterne og stil på køl, indtil geléen har sat sig lidt

Server

]print_link]