Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål

1 blomkål, 2 spsk olivenolie, alt og friskkværnet peber

Smørsauce: 1 lille løg, 1 håndfuld salvieblade, 50 g smør, 1 spsk hvidvinseddike, 2 tsk ahornsirup, salt og friskkværnet peber,

Tilbehør: 500 g gnocchi

Til servering 50 g saltede mandler, 1 håndfuld salvie

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Rens blomkålen, og skær den i mundrette buketter
  3. Vend med olie, salt og friskkværnet peber
  4. Fordel blomkålsbuketterne i et fad og bag dem gyldne i ovnen i 25 minutter

Tilbehør: 

  1. Kog gnocchi efter anvisningen på pakken, og afdryp dem efterfølgende i en sigte
  2.  OBS Mens smørsaucen  laves, skal gnocchi steges på en pande  til de er gyldne og sprøde i overfladen

Smørsauce: 

  1. Pil og hak løget meget fint
  2. Hak salvie meget fint, til garnering
  3. Smelt smør i en dyb pande sammen med de hakkede løg og salvien.
  4. Vend ofte rundt, og lad dem stege i ca. 10 minutter, til de hakkede løg er gyldne, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af panden
  5. Hæld pandens indhold over i en skål
  6. Rør eddike og sirup i det brunede smør
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber

Samling af retten:

  1. Hak mandlerne groft
  2. Hak den friske salvie
  3. Vend ristet blomkål på panden med gnocchi
  4. Vend det brunede smør og resten af den friske salvie i  gnocchi/blomkål
  5. Drys ristede mandler og friske salvieblade over retten
  6. Servér
Print denne post Print denne post