1 blomkål, 2 spsk olivenolie, alt og friskkværnet peber
Smørsauce: 1 lille løg, 1 håndfuld salvieblade, 50 g smør, 1 spsk hvidvinseddike, 2 tsk ahornsirup, salt og friskkværnet peber,
Tilbehør: 500 g gnocchi
Til servering 50 g saltede mandler, 1 håndfuld salvie
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rens blomkålen, og skær den i mundrette buketter
- Vend med olie, salt og friskkværnet peber
- Fordel blomkålsbuketterne i et fad og bag dem gyldne i ovnen i 25 minutter
Tilbehør:
- Kog gnocchi efter anvisningen på pakken, og afdryp dem efterfølgende i en sigte
- OBS Mens smørsaucen laves, skal gnocchi steges på en pande til de er gyldne og sprøde i overfladen
Smørsauce:
- Pil og hak løget meget fint
- Hak salvie meget fint, til garnering
- Smelt smør i en dyb pande sammen med de hakkede løg og salvien.
- Vend ofte rundt, og lad dem stege i ca. 10 minutter, til de hakkede løg er gyldne, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af panden
- Hæld pandens indhold over i en skål
- Rør eddike og sirup i det brunede smør
- Smag til med salt og friskkværnet peber
Samling af retten:
- Hak mandlerne groft
- Hak den friske salvie
- Vend ristet blomkål på panden med gnocchi
- Vend det brunede smør og resten af den friske salvie i gnocchi/blomkål
- Drys ristede mandler og friske salvieblade over retten
- Servér