3 hele hvidløgshoveder, olie, 2 løg, 3 mellemstore kartofler, ½ mellemstort blomkål, 25 g smør, 1 L grøntsagsboullion, 2-3 friskemkviste timian eller ½ tsk tørret, salt, friskkværnet peber
- Adskil fedene fra dine hvidløg uden at pille dem, og vend dem sammen med en god sjat olie
- Steg hvidløgene i ovnen i et ildfast fad ved 170 grader i ca. 45 minutter, til de er møre
- Lad feddene køle lidt af, til du kan håndtere dem, og pres så de møre hvidløg ud af skallerne ( hvis der er brankede hvidløg i melle, så kasserer du dem)
- Pil løgene, og hak dem groft
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern,
- Skær Blomkålen i buketter
- Smelt smørret og sautér løg og kartofler, til løgene er klare
- Tilsæt grøntsagsboullion og timian
- Bring i kog, og lad det simre i 5 minutter
- Tilsæt blomkålen og de bagte hvidløg, og lad det simre videre til både blomkål og kartofler er møre
- Blend suppen, og smag til med salt og friskkværnet peber
Man kan toppe retten med smørstegt blomkål :
- skær den anden ½ blomkål i små flade buketter, og steg dem gyldne i smør eller olie
- drysses på suppen med frisk eller tørret timian
Serveres evt. med godt rustikt brød
Print denne post