Browniebund: 200 g smør i tern, 200 g chokolade ca 65%, 3 æg, 225 g sukker, 1 spsk vanillesukker, 125 g mel, 1 tsk bagepulver, 1 nip salt, 50 g grofthakkede hasselnødder, 50 g grofthakkede valnødder,
Hindbærparfait: 300 g hindbær – evt. frosne, 1½ dl sukker, 1 spsk citronsaft, 3 æggeblommr, 1½ dl sukker, kornene af 1 vanillestang,
Pynt: 125 g hindbær, 125g brombær, 125 g blåbær, lidt smeltet mørk chokolade
Browniebund:
- Smelt smør og chokolade i en lille gryde – evt over vandbad.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Bland med, bagepulver, og salt sammen.
- Afkøl chokolademassen lidt.
- Vend chokolademassen med de piskede æg/sukker.
- Sigt mel i og vend det hele sammen med de hakkede nødder.
- Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca 30-35 minutter – eller til den har sat sig i midten.
- Lad kagen afkøle
Parfait:
- Kog hindbær, sukker og citronsaft op – til sukkeret er opløst/smeltet.
- Sæt det koldt indtil brug.
- Pisk æggeblommerne med sukkerog vanillekorn – til det er lyst og luftigt.
- Pisk fløden til skum,
- Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen.
- Vend Hindbærblandingen deri
Samling:
- Sæt browniebunden i en springform uden bund på et serveringsfad.
- Fyld ismassen i formen og frys islagkagen natten over.
Servering:
- Tag islagkagen ud minimum 15 min før servering.
- Tag islagkagen ud af formen .
- Server toppet med bær og smeltet chokolade.