Browniebund med hindbærparfait

Browniebund: 200 g smør i tern, 200 g chokolade  ca 65%, 3 æg, 225 g sukker, 1 spsk vanillesukker, 125 g mel, 1 tsk bagepulver, 1 nip salt, 50 g grofthakkede hasselnødder, 50 g grofthakkede valnødder,

Hindbærparfait: 300 g hindbær – evt. frosne, 1½ dl sukker, 1 spsk citronsaft, 3 æggeblommr, 1½ dl sukker, kornene af 1 vanillestang,

Pynt: 125 g hindbær, 125g brombær, 125 g blåbær, lidt smeltet mørk chokolade

Browniebund: 

  1. Smelt smør og chokolade i en lille gryde – evt over vandbad.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  3. Bland med, bagepulver, og salt sammen.
  4. Afkøl chokolademassen lidt.
  5. Vend chokolademassen med de piskede æg/sukker.
  6. Sigt mel i og vend det hele sammen med de hakkede nødder.
  7. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca 30-35 minutter – eller til den har sat sig i midten.
  8. Lad kagen afkøle

Parfait: 

  1. Kog hindbær, sukker og citronsaft op – til sukkeret er opløst/smeltet.
  2. Sæt det koldt indtil brug.
  3. Pisk æggeblommerne med sukkerog vanillekorn – til det er lyst og luftigt.
  4. Pisk fløden til skum,
  5. Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen.
  6. Vend Hindbærblandingen deri

Samling:

  1. Sæt browniebunden i en springform uden bund på et serveringsfad.
  2. Fyld ismassen i formen og frys islagkagen natten over.

Servering:

  1. Tag islagkagen ud minimum 15 min før servering.
  2. Tag islagkagen ud af formen .
  3. Server toppet med bær og smeltet chokolade.
Print denne post Print denne post