Chimichangas: 2 ds. sortebønner (ca. 500 g), 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 grøn chili, 1 håndfuld koriander med stilke, 1 spsk smør, 2 spsk olivenolie, 1-2 dl kogende vand, 2 tsk tørret oregano, 1 tsk chilipulver, 3 spsk limesaft, salt, 4 hvedetortillas, 100 g revet cheddar, lidt olie
Salsa: 4 tomater, 1 lille løg, 1 grøn chili, 2 håndfulde koriander, saften af 1 lime, salt
Topping: 1-2 avocadoer, 1 hjertesalat, tyk yoghurt, lidt koriander, lime-både
Chimichangas:
- Skyl bønnerne, og dryp dem af.
- Hak løg, hvidløg, chili og koriander, og sauter det hele i smør og olie på en varm pande, uden det tager farve.
- Tilsæt bønnerne og steg kort.
- Mos bønnerne groft med en stavblender og tilsæt 1-2 dl kogende vand sammen med tørret oregano og chili (efter smag) og limesaft.
- Kog op, evt. med mere vand, og smag til med rigeligt salt.
- Kom bønnemos på den ene halvdel af en tortilla, ikke helt ud til kanten.
- Top med ost, der gerne når til kanten.
- Luk sammenpå midten, og gentag med de sidste 3 tortillaer.
- Steg i en smule olie, på en stor varm pande, til chimchangaen er helt varm og sprød.
Salsa:
- Blend tomater, løg, chili, og koriander, smag til med salt og lime
Servering:
- Skær avocado i tern, og snit salaten.
- Anret varme sprøde chimichangas, og top dem med Avocado, salat, yoghurt og koriander.
- Server straks med limebåde og salsa til.