Bønne-chimichangas (2 personer)

Chimichangas:  2 ds. sortebønner (ca. 500 g), 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 grøn chili, 1 håndfuld koriander med stilke, 1 spsk smør, 2 spsk olivenolie, 1-2 dl kogende vand, 2 tsk tørret oregano, 1 tsk chilipulver, 3 spsk limesaft, salt, 4 hvedetortillas, 100 g revet cheddar, lidt olie

Salsa: 4 tomater, 1 lille løg, 1 grøn chili, 2 håndfulde koriander, saften af 1 lime, salt

Topping: 1-2 avocadoer, 1 hjertesalat, tyk yoghurt, lidt koriander, lime-både

Chimichangas: 

  1. Skyl bønnerne, og dryp dem af.
  2. Hak løg, hvidløg, chili og koriander, og sauter det hele i smør og olie på en varm pande, uden det tager farve.
  3. Tilsæt bønnerne og steg kort.
  4. Mos bønnerne groft med en stavblender og tilsæt 1-2 dl kogende vand sammen med tørret oregano og chili (efter smag) og limesaft.
  5. Kog op, evt. med mere vand, og smag til med rigeligt salt.
  6. Kom bønnemos på den ene halvdel af en tortilla, ikke helt ud til kanten.
  7. Top med ost, der gerne når til kanten.
  8. Luk sammenpå midten, og gentag med de sidste 3 tortillaer.
  9. Steg i en smule olie, på en stor varm pande, til chimchangaen er helt varm og sprød.

Salsa:

  1. Blend tomater, løg, chili, og koriander, smag til med salt og lime

Servering: 

  1. Skær avocado i tern, og snit salaten.
  2. Anret varme sprøde chimichangas, og top dem med Avocado, salat, yoghurt og koriander.
  3. Server straks med limebåde og salsa til.
Print denne post Print denne post