Opskrift fundet i Magasinet Mad
Bøffer: 1 hakket løg, 2 fed presset hvidløg. 500 g hakket oksekød, 1 spsk. dijonsennep, 1 spsk. ketchup. 1 stor spsk. kapers, salt og peber, olivenolie og smør til stegning
Ovnbagte rodfrugter: 1½ kg blandede rodfrugter (fx jordskokker, gulerødder, selleri, rødbede, pastinak), 1½ spsk. olivenolie, friske timiankviste, salt og friskkværnet peber
Persillecreme: 2 fed hvidløg, 3 dl græsk yoghurt, 1 spsk. olivenolie, 1 tsk. dijonsennep, 2 håndfulde hakket bredbladet persille, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber
Ovnbagte rodfrugter:
- Tænd ovnen på 180°.
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave på ca. ½ x 1 x 7 cm. Hvis du bruger jordskokker, skal de dog blot skrubbes rene og skæres i grove tern på ca. 3 x 3 cm.
- Vend rodfrugterne med olie, timianblade, salt og peber.
- Læg dem i en stor bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og helt møre.
- Vend rundt i dem et par gange undervejs.
Bøffer:
- Pil og hak løget.
- Pres hvidløgsfeddene.
- Rør kødet grundigt sammen med løg, hvidløg, dijonsennep, ketchup, kapers, salt og peber.
- Form 4 eller 8 bøffer.
- Varm olivenolie og smør op på en pande, og brun bøfferne på begge sider.
- Steg dem færdige ved svag varme i 2 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.
Persillecreme:
- Pres hvidløgsfeddene.
- Rør alle ingredienserne til persillecremen sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Server som kold dip til bøfferne og de ovnbagte rodfrugter.