Satayspyd (and)

16 bambusspyd – ca. 20 cm lange, 2 Berberiandebryst med skind

Tomat-chilidip:  tomater, 1 tsk Stødt spidskommen, 1 tsk
Stødt chili

Cremefraichedressing: 2½ dl Cremefraiche 9%,  1 spsk hakket kørvel, citronsaft efter smag, ¼ tsk Groft salt, Friskkværnet peber

Nøddeknas: 100 g Usaltede peanuts, 75 g Græskarkerner, 25 g
Sesamfrø, ¼ tsk Groft salt, Friskkværnet peber

Læg bambusspyddene i vand i ca. ½ time – for at undgå, at de brænder.

Andebryster/spid:

  1. Fjern skindet fra andebrysterne.
  2. Skær i mindre stykker (ca. 1½ x 1½ x 10 cm) og sæt dem på bambusspyddene.
  3. Steg spyddene ca. 3 min. på hver side på en grill eller en godt varm grillpande.

Tomat-chilidip:

  1. Snit et kryds i bunden af af de friske tomater.
  2. Blanchér dem i kogende vand  – til skallen begynder at løsne sig.
  3. Læg tomaterne hurtigt i koldt vand og lad dem køle af.
  4. Fjern skallen og skær tomaterne i kvarte og befri for kerner.
  5. Hak tomatkødet fint og tilsæt spidskommen, chili og smag til.

Cremefraichedressing:

  1. Rør cremefraiche sammen med kørvel, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Nøddedrys:

  1. Rist peanuts, græskarkerner og sesamfrø i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. – til blandingen er gylden.
  2. Hak det hele fint og tilsæt salt og peber. Vend de stegte spyd i drysset og server dem med det samme.
Print denne post Print denne post