Fersken-is med sommerbær

5-6 modne ferskner, 3 spsk appelsinjuice, 3 past æggeblommer, 125 g ~1½ dl sukker, ½ stang vanille, 4 dl fløde

Tilbehør: ca 250 g Friske sommerbær ( ribs, jordbær, hindbær, solbør el lign) og lidt sukker

  1. Træk skindet af fersknerne og skær dem i mindre stykker ( smid stenen væk).
  2. Damp fersknerne i ca 5 minutter under låg i appelsinjuice med 2 spsk vand, ½ dl af sukkeret og den ½ flækkede vanillestang. blend ferskenstykkerne.
  3. Pisk æggeblommerne med med den sidste dl sukker og vanillekorn til det er en fin æggesnaps.
  4. Bland ferskenpure med æggesnapsen i en lille gryde og kog op under omrøring.
  5. Lad cremen småkoge under stadig omrøring til den tykner.
  6. Stil cremen til afkøling. Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
  7. Hæld ismassen i en passende form og lad den fryse i mindst 5 timer, husk at røre i is massen et par gange i løbet af de første timer, så ikke fersknerne falder til bunds.

Anret kugler af isen i portionsglas, drys med sukkerdryssede sommerbær og server straks

Man kan bruge syltede ferskner, så skal man naturligvis udelade dampningen.

Print denne post Print denne post