5-6 modne ferskner, 3 spsk appelsinjuice, 3 past æggeblommer, 125 g ~1½ dl sukker, ½ stang vanille, 4 dl fløde
Tilbehør: ca 250 g Friske sommerbær ( ribs, jordbær, hindbær, solbør el lign) og lidt sukker
- Træk skindet af fersknerne og skær dem i mindre stykker ( smid stenen væk).
- Damp fersknerne i ca 5 minutter under låg i appelsinjuice med 2 spsk vand, ½ dl af sukkeret og den ½ flækkede vanillestang. blend ferskenstykkerne.
- Pisk æggeblommerne med med den sidste dl sukker og vanillekorn til det er en fin æggesnaps.
- Bland ferskenpure med æggesnapsen i en lille gryde og kog op under omrøring.
- Lad cremen småkoge under stadig omrøring til den tykner.
- Stil cremen til afkøling. Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
- Hæld ismassen i en passende form og lad den fryse i mindst 5 timer, husk at røre i is massen et par gange i løbet af de første timer, så ikke fersknerne falder til bunds.
Anret kugler af isen i portionsglas, drys med sukkerdryssede sommerbær og server straks
Man kan bruge syltede ferskner, så skal man naturligvis udelade dampningen.