Kardemommestang med perlesukker

Gærdej: 2½ dl lunkent vand, 25 g gær, 1 dl brun farin, 5½ dl mel, 2 tsk stødt kardemomme, 1 nip salt, 75 g blødt smør

Fyld: 2½ spsk stødt kardemomme, 2 tsk knuste kardemommefrø, 150 g blødt smør, 1 dl sukker

I øvrigt: mel til udrulning, æg til pensling, perlesukker og hakkede hasselnødder

Gærdej: 

  1. Rør vand og gær sammen, så gæren opløses.
  2. Rør farin i, og derefter mel, til dejen er blød og lækker smidig.
  3. Vent evt med lidt mel, og se om der er behov for det hele.
  4. Rør kardemomme, salt og smør i , og lad derefter dejen stå 45 minutter tildækket ved stuetemperatur.

Fyld:

  1. Rør begge slags kademomme med sukker og smør

Samling af kagen: 

  1. Drys et bord med mel, og rul dejen ud i en rektangulær form på ca. 50 x 50 cm.
  2. Smør fyldet på dejen, luk enderne op. og fold dejen sammen til en bred stang.
  3. Klip den ind fra begge sider og hele vejen op.
  4. Pisk ægget med 2-3 spsk koldt vand, og pensl stangen.
  5. Drys med perlesukker og hakkede nødder, og bag den ved 190 grader i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.
  6. Dæk den evt. med folie sidst på bagetiden, hvis den er ved at blive for mørk.
Print denne post Print denne post