Gærdej: 2½ dl lunkent vand, 25 g gær, 1 dl brun farin, 5½ dl mel, 2 tsk stødt kardemomme, 1 nip salt, 75 g blødt smør
Fyld: 2½ spsk stødt kardemomme, 2 tsk knuste kardemommefrø, 150 g blødt smør, 1 dl sukker
I øvrigt: mel til udrulning, æg til pensling, perlesukker og hakkede hasselnødder
Gærdej:
- Rør vand og gær sammen, så gæren opløses.
- Rør farin i, og derefter mel, til dejen er blød og lækker smidig.
- Vent evt med lidt mel, og se om der er behov for det hele.
- Rør kardemomme, salt og smør i , og lad derefter dejen stå 45 minutter tildækket ved stuetemperatur.
Fyld:
- Rør begge slags kademomme med sukker og smør
Samling af kagen:
- Drys et bord med mel, og rul dejen ud i en rektangulær form på ca. 50 x 50 cm.
- Smør fyldet på dejen, luk enderne op. og fold dejen sammen til en bred stang.
- Klip den ind fra begge sider og hele vejen op.
- Pisk ægget med 2-3 spsk koldt vand, og pensl stangen.
- Drys med perlesukker og hakkede nødder, og bag den ved 190 grader i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.
- Dæk den evt. med folie sidst på bagetiden, hvis den er ved at blive for mørk.