Perlebygotto med grønne asparges

1 bundt grønne asparges, ½ bundt bredbladet persille, ½ dl olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 rødløg, 2 stilke bladselleri, 300 g perlebyg, 1 dl hvidvin, 8 dl kyllingefond, 50 g smør, 75 g vesterhavsost

  1. Skyl asparges, og knæk den træede ende af.
  2. Skær resten af aspargsene i 1 cm stykker – gem toppene for sig.
  3. Blanchér toppene i 1-2 minutter i kogende vand.
  4. Skyl og tør persillen.
  5. Blend olivenolie med persille, og vend aspargestoppene heri.
  6. Pil og hak rødløg og hvidløg. Rens bladselleri, og snit den fint.
  7. Steg hvidløg, rødløg og bladselleri i olie i en stor gryde, til løgene er klaret.
  8. Tilsæt perlebyg, og steg i 1 minut,
  9. Hæld vin på, og lad den koge væk
  10. Hæld derefter halvdelen af fonden på, og lad gryden simre til fonden er absorberet.
  11. Rør indimellem
  12. Hæld den resterende  fond på , og lad gryden simre igen til fonden er absorberet.
  13. Tilsæt aspargessnitterne de sidste 5 minutter
  14. Sluk for varmen og tilsæt smør og ost- Smag til med alt og peber. Lad bygottoen trække i 3 minutter.
  15. Anret i skåle med aspargestoppe og evt lidt ekstra ost på toppem.
  16. Server straks

 

Print denne post Print denne post