Dette er en ret fra bogen “Mad til 2 dage” af Mette Mølbak, og denne opskrift er en Ret 2 og det er med rester fra denne opskrift Kylling med kartoffelfad og kålsalat
4-8 skiver parmaskinke, 1 syrligt æble, 8 solide skiver brød eller grov toast eller 4 sandwichboller, 1-2 hoveder hjertesalat, kyllingekød fra dagen før
Dressing: 1/4 rødløg sv. til 1 spsk., 2 cornichoner, ½ dl mayonnaise, 1 dl cremefraiche, 1 tsk karry, ½ tsk gurkenmeje, 1 lille nip sukker, ½ tsk salt, hvid peber.
Dressing:
- Begynd med at lave dressingen.
- Pil og hak rødløget meget fint.
- Hak også chornichonerne meget fint og rør dem og rødløg sammen med de øvrige ingredienser.
- Smag til med salt og peber.
Forberedelse af øvrigt:
- Kom parmaskinken på en varm tør pande og steg den sprød. Læg de stegte skiver på en tallerken til afkøling.
- Snit æblet i fine skiver – germne på en mandolin.
- Rist bollerne eller brødet, og smør det med karrydressingen.
- Skyl salaten og duo den tør. Skær den i mindre stykker.
- Pluk kyllingen i mindre stykker .
- Læg salat, kylling, æble og parmaskinke på brødet og top med dressing. inden du lægger brød eller overbolle ovenpå.
Er der rester af gårsdagens kålsalat, kan det også serveres til.
