Dette er en ret fra bogen “Mad til 2 dage” af Mette Mølbak, så nederst i opskriften vil der være mål for, hvad man tager fra til Ret 2 til dagen efter.
Kylling: 1 stor økologisk kylling eller 8-10 kyllingeoverlår, 2 spsk olivenolie, 1 tsk karry, 1 tsk paprika, 1 tsk salt og friskkværnet peber
Kartoffelfad: 800 g kartofler, salt og peber, muskatnød, 2 dl mælk (som alternativ til fløde eller en blanding af de to,), 100 g revet ost
Kålssalat: ca. ½ hvidkål eller spidskål, 1-2 gulerødder, 2 appelsiner, 100 g hasselnødder
Dressing: 3 spsk tahin, saften af 1 citron, 1 tskdijonsennep med honning eller dijonsennep og honning, evt hakket persille til pynt.
Kylling:
- Parter kyllingen i 8 stykker.
- Læg kyllingestykker i et fad.
- Dryp olie henover og drys med krydderier, salt og peber.
- Stil fadet i en 200 grader varm ovn og steg i ca. 40 minutter.
Kartofler:
- Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver på en mandolin, et rivejern eller på en foodprocessor.
- Læg et lag kartofler i bunden af et stort fad.
- Drys lidt salt og peber og reven muskatnød over og gentag, indtil kartoflerne er brugt op.
- Hæld mælk eller fløde ved, til katoflerne næsten er dækket.
- Kom fadet i ovnenog bag i 30-40 minutter.
- Når der er ca 10 minutter tilbage af bagetiden, kommes den revne ost over.
Kålssalat/dressing:
- Riv kålen fint på en mandolin eller et rivejern,
- Skræl gulerødderne og riv også dem i fine strimler.
- Skræl appelsinerne, skærdem i fileter og skær dem i mindre stykker.
- Rist hasselnødderne på en pande og nuldr nogle af skallerne af.
- Hak nødeerne og drys dem over salaten.
- Bland tahin, cítronsaft og sennep, og vend det i salaten.
- Drys med hakket persille.
Server salaten med kyllingen og kartoffelfadet.
Tag ca halvdelen af kyllingen fra til næste dag, gerne brysterne, hvis du har tilberedt en hel kylling.
