Dette er en ret fra bogen “Mad til 2 dage” af Mette Mølbak, så nederst i opskriften vil der være mål for, hvad man tager fra til Ret 2 til dagen efter.
Kylling: 1 stor økologisk kylling eller 8-10 kyllingeoverlår, 2 spsk olivenolie, 1 tsk karry, 1 tsk paprika, 1 tsk salt og friskkværnet peber
Kartoffelfad: 800 g kartofler, salt og peber, muskatnød, 2 dl mælk (som alternativ til fløde eller en blanding af de to,), 100 g revet ost
Kålssalat: ca. ½ hvidkål eller spidskål, 1-2 gulerødder, 2 appelsiner, 100 g hasselnødder
Dressing: 3 spsk tahin, saften af 1 citron, 1 tskdijonsennep med honning eller dijonsennep og honning, evt hakket persille til pynt.
Kylling:
- Parter kyllingen i 8 stykker.
- Læg kyllingestykker i et fad.
- Dryp olie henover og drys med krydderier, salt og peber.
- Stil fadet i en 200 grader varm ovn og steg i ca. 40 minutter.
Kartofler:
- Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver på en mandolin, et rivejern eller på en foodprocessor.
- Læg et lag kartofler i bunden af et stort fad.
- Drys lidt salt og peber og reven muskatnød over og gentag, indtil kartoflerne er brugt op.
- Hæld mælk eller fløde ved, til katoflerne næsten er dækket.
- Kom fadet i ovnenog bag i 30-40 minutter.
- Når der er ca 10 minutter tilbage af bagetiden, kommes den revne ost over.
Kålssalat/dressing:
- Riv kålen fint på en mandolin eller et rivejern,
- Skræl gulerødderne og riv også dem i fine strimler.
- Skræl appelsinerne, skærdem i fileter og skær dem i mindre stykker.
- Rist hasselnødderne på en pande og nuldr nogle af skallerne af.
- Hak nødeerne og drys dem over salaten.
- Bland tahin, cítronsaft og sennep, og vend det i salaten.
- Drys med hakket persille.
Server salaten med kyllingen og kartoffelfadet.
Tag ca halvdelen af kyllingen fra til næste dag, gerne brysterne, hvis du har tilberedt en hel kylling.
Print denne post