De sure digitale rønnebær

Nogle venner, dedikerede PC-fyre, var på besøg, da jeg kom hjem fra aftenvagt forleden. De havde været samlet til noget teknisk et eller andet, og jeg tænkte, nu skal jeg da lige vise dem min nye bærbare computer, som jeg jo selv synes er ganske stilet, smagfuld, for ikke lige at nævne det svært lækre design.

Det siger måske sig selv, at det ramte ved siden af, suk, men jeg var jo nok lidt naiv. Nu havde jeg nok glædet mig en lille smule til at vise dem, hvordan form og funktion kan forenes i denne enhed. Og næsten vigtigst af alt at vise dem, at der faktisk findes systemer, som de knapt så computerkompetente (læs: eksempelvis Stine) kan installere uden at det fucker totalt op. Det eneste jeg fik ud af denne sene fremvising var en omgang “Bill Gates er en vores ven”.

I sig selv er det jo ganske flot og loyalt, at de stadig kan syntes Microsoft kan levere de bedste produkter, når nu min nye MacBook/alternativet er: at opstart tager under 2 minutter, en fantastisk brugervenlighed i forbindelse med installationer, samt en ren – stilfuld og funktionel brugerflade.
Man kan jo også undre sig sig lidt, når det kun tager 2 sekunder for min MacBook at logge på vores net, og en af de tilstedeværende var små 20 minutter om selvsamme procedure. Jeg kan, som tidligere nævnt i denne blog,ikke prale af at kunne forklare, hvorfor det er således. Jeg erkender åbentlyst, at jeg aldrig har fået sat mig ind i en skid omkring opsætning af computere, netværk og lignende(da min IT-support har ordnet alt dette), men det er da alligevel slående, at mit bare virker.

Sursursur

Nåh ja, så var der da også nogle velovervejede kommentarer som; “du behøver ikke at stå ved mig, for jeg kan ikke lide Apple”, “jeg kan ikke lide fonten på tastaturet”, eller “hvorfor kan man ikke skubbe fjernbetjeningen ind i kabinettet, ellers smider I den jo bare væk”.
Kære venner, som helt sikkert er volsomt kompetente mennesker indenfor IT …… hvis dette er det eneste, der er gået galt i udviklingen af MacBook, så kan jeg da leve med det, og mon ikke også Apple vil betragte MacBook som værende en bragnde succes. Man kan jo overveje om et par af disse kommentarer bør ramme en udviklers bord på Apple, da det jo er store sager der bliver taget op, det ville måske hjælpe deres innovative team, da deres produkter jo helt sikker mangler nytænkning……not

Steve Jobs blev forleden spurgt af en aktionær, om ikke han mente, at det var et problem at de ikke brugte flere penge på udvikling(skal læses i lyset af en flytning ressourcer i Apple), han svarede:

“I wish it was just a matter of writing checks. If it was just a matter of spending money, Microsoft would deliver good products.”

Ovenstående må godt nydes med en god skål sure rønnebær og et glas friskpresset citronsaft !

PS: jeg er stadig i besiddelse af den omtalte fjenbetjening.

3 tanker om “De sure digitale rønnebær”

 1. Nu er jeg jo ophavsmand til kommentarene:
  —————————————————-
  “jeg kan ikke lide fonten på tastaturet”, eller “hvorfor kan man ikke skubbe fjernbetjeningen ind i kabinettet, ellers smider I den jo bare væk”.
  —————————————————
  Fonten kan man jo ikke gøre så meget ved, det er en smags sag. Personligt syntes jeg der “mangler” noget. Jeg er geek og vil have at meget af mit karaktersæt kan nås direkte fra tastaturet. Personligt savner jeg til (ascii 248) og til dem der ikke lige kan huske det så er det (°) på ms tastatur. Men det er jo en smags sag.

  Det skulle så nok rettes til man i stedet for I, for jeg ville selv smide sådan en fjernbetjening væk, og når man nu har gang i design, så selv om jeg personligt ikke sætter vildt pris på det, når det så skal være, så skal det være 200% gennemført.

  Nu var klokken mange da vi først fik dyret at se. Kan man slutte for lyset i apple logo’et? Og blinker den med 100watt dioder når man er på trådløs?

  Jeg vil dog kriditere apple for at lave et tilsynelande udemærket og fungerende produkt, der trods teknik, rent faktisk fungere. Det skal de have stor ros for. Min opfattelse af designer er nogle folk som er 100% lige glad om ting fungere, bare det er flot design, og havde man sluppet MAC designere løs uden ingenøre, så havde de nok lavet en MAC uden tastatur og skærm, som ville være 100% ubrugelig, men 100% pæn. MAC’en er jo tilsyneladende ret funktionel og meget nem at gå til, uden dog (umiddelbart) at gå på kompromis med funktionalitet.

  Hvordan er dens overfalde mod ridser? Acer stinker. HP har lavet noget der skulle gøre at man ikke rigtig kan se dem?

  Så selv om jeg økonomisk støtter Bill Gates, så syntes jeg det er rart at der er en konkurrent, og det er på INGEN måde linux.

  Faktisk er Linux ingenørende svar på MAC. Der er ikke så meget der fungere, der findes 100 versioner, som hver i sær kan noget, men ikke en hvor det hele fungere. Man kan prøve at installere 100patch, ved at skive 300.000 program linier, og er man lidt uheldig crasher det hele big time. Det må siges at være lige omvendt at MAC

  Konklusion:
  Font : Smagssag
  Fjernbetjening: Jeg havde forventet lidt mere af MAC og design (har selv en der kan være i pcmcia porten, men har den feature at den tilgæld ikke rigtig virker…tak aldi!!!)
  Batteritid:God

  Alive members:
  For gamle til at se noget som helst smart i nogen form for nytænkning!! (puha, jeg støder tit på mure) Second Life rocks 😉 *GGG*

 2. tjaaa. Jeg må sige at jeg faktisk er ret imponeret! Den oser af kvalitet og skærmen er simpelthen SÅ fed !

  Når man yderligere har prøvet at benytte Entourage (MAC:Outlook) så forstår man pludselig hvormeget MS stinker af pis ! Dens brugerflade er et rod efter min mening og helt sikkert et lævn fra PC’en. Man kan ikke vente med en 2007 brugerflade til Mac’en

 3. Ja, så kom dagen hvor jeg også fik en mac. Jeg syntes den går ned hele tiden, men nu skriver vi også aug 2008 og det er ne macintosh Powerbook G3….. Med OS 9.2.2, så nu kan jeg jo dårligt genere mac *GGG*

Der er lukket for kommentarer.