Salatingredienser: 1 iceberg salathoved, 1 avocado, saften af ½ citron, 1 lille bdt. grønne asparges eller et lille glas slikasparges, 8 cocktailtomater, 300 g rejer (gem evt. 20-30 stk. til pynt)
Pynt: 4 små kviste dild, 4 spsk. lakserogn eller stenbiderrogn, ½ citron delt i 4 både
Thousand Island Dressing: 4 spsk. cremefraiche 18 %, 1 ½ dl mayonnaise, 2 spsk. cognac, 2 spsk. HP sauce, ½ tsk. tomatpuré, 2 spsk. ketchup, ½ tsk. flormelis, ½ tsk. paprika, 2 knivspids cayennepeber, 1 tsk. salt, friskkværnet peber, 1 spsk. Worchestershiresauce, 1 finthakket drueagurk, ca. 2 spsk skåret purløg
Thousand Island Dressing:
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, eller køb en god dressing, dem er der mange af 🙂
Salatingredienser:
- Snit salaten fint, skær avocadoerne i skiver eller tern og dryp med lidt citronsaft for at undgå misfarvning.
- Snit de grønne asparges, og dyp dem i kogende vand 1 minut. Derefter skylles de straks i isvand (eller dryp slikaspargesene fra glas godt af og skær dem evt. i mundrette bidder).
- Skær tomaterne i halve. Hæld væden fra rejerne.
Samling af rejecocktail:
- Servér salaten i en skål/glas med plads til ca. 2 dl.
- Byg rejecocktailen op lagvis, så du skiftevis bruger iceberg, cocktailfyld, og dressing.
- Pynt med de sidste rejer, rogn, citron og dild.
- Servér resten af dressingen i en skål ved siden af.