Hakkebøffer med kryddersmør og sødekartofler

Bøffer: 800 g hakket oksekød 10%, olie til stegning, salt og friskkværnet peber

Kryddersmør: 1 dl frisk estragon, 50 g blødt smør, salt og lidt limesaft

Søde kartofler: 10-12 søde kartofler  (eller alm. kartofler), 4 stilke frisk timian, lidt ekstra jomfruolivenolie, lidt salt

Tilbehør iøvrigt: en blandet grøn salat evt. vendt med vinagrette

Kryddersmør:

  1. Hak estragonen og rør det sammen med det bløde smør.
  2. Smag til med salt og limesaft, og sæt så kryddersmørret på køl.

Søde kartofler:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
  2. Vend kartoffelstykkerne med hakket timian, lidt olie og salt.
  3. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er møre og gyldne.

Bøffer:

  1. Form 4 eller 8 hakkebøffer og steg dem i olie på en varm pande.
  2. Kødet skal kun lige gennemsteges.
  3. Krydr med salt og peber efter stegning, og server straks de “brand”-varme bøffer med salat, koldt kryddersmør og varme søde kartofler.

Print denne post Print denne post