koldhævede kakaoboller med chokoladefyld

2½ dl sødmælk, 20 g rent kakaopulver, 60 g brun farin, 25 g gær, 400 g mel, ½ tsk. salt, 100 g blødt smør, 100 g mørk chokolade

Pensling og pynt: 1 æg, 3 spsk. perlesukker

  1. Hæld mælk, kakao og farin i en gryde, og varm det forsigtigt op.
  2. Tag gryden af varmen, rør chokolademælken sammen, og lad det stå, til det er lunt (37°).
  3. Smuldr gæren, og rør den ud i den lune chokolademælk.
  4. Tilsæt mel, salt og blødt smør, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter, til dejen er glat og smidig.
  5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 min..
  6. Sæt derefter dejen på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
  7. Bræk chokoladen i 12 lige store stykker.
  8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker.
  9. Tryk stykkerne let flade, og læg et stykke chokolade på midten af hver bolle.
  10. Fold dejen sammen omkring chokoladen, og form dejen til en rund bolle.
  11. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
  12. Tænd ovnen på 225grader.
  13. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  14. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  15. Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune, så chokolade-midten stadig er flydende.

[Print_link]