Mandelflan: 50 g smuttede mandler, 75 g blødt smør, 75 g sukker, 45 g glucose eller flydende honning, 30 g mel
Flødecreme: 2 blade husblas, 4 dl fløde, 1 spsk flormelis, korn af 1 vanillestang eller 2 tsk vanillesukker
Pynt: 200 g skyllede og afdryppede hindbær
Mandelflan:
- Tænd ovnen på 175 grader
- Blend mandlerne meget fint
- Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmikser
- Fordel dejen i flade cirkler på ca. 5 cm på et bagepapir – brug ca 2 tsk dej pr kage
- Bag kagerne 5-7 min. midt i ovnen, til de er gyldne
- Kagerne flyder en del ud , så man kan udstikke dem efterfølgende med en 7 cm udstikker
- Afkøl kagerne inden de løftes af bagepapuret
Flødecreme:
- Udblød husblasen i ca 10 min. i koldt vand
- Tag husblasen op af vandet og smelt den i ½ dl af fløden i mikroovn eller over vandbad
- Afkøl lidt, og pisk resten af fløden til skum sammen med vanille og flormelis.
- Rør lidt af flødeskummet i husblasen, og pisk kort,
- Vend resten af skummet i og fyld i en sprøjte pose
- Læg flødeskumscremen på køl i min 1 time
Saml kagerne:
- Læg 12 kager sammen 2 og to med flødeskumscreme og hindbær, pynt med en lille dut flødeskum og et enkelt hindbær på toppen