Italienske krebinetter med gulerod/kartoffessalat og urtecreme

Krebinetter: 500 g hakket svinekød, 2 stilke frisk rosmarin,30 g parmesan, 2 spsk. rugmel, salt og friskkværnet peber, 1 spsk. olivenolie til stegning

Gulerod/kartoffelsalat: 600 g, kartofler, 400 g gulerødder, 2 spsk. olivenolie, salt, 75 g rucola, ½ citron, 30 g parmesan

Urtecreme: 2 spsk. mayonnaise, 1½ dl cremefraiche 18 %, 1 tsk. tørret estragon, 1 potte purløg, salt og friskkværnetpeber

Kartoffelgulerodssalat:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skrub kartoflerne, og skræl gulerødderne.
  3. Skær kartoflerne i kvarter, og skær gulerødderne i stave.
  4. Vend dem med olie, fordel på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
  5. Bag kartofler og gulerødder i ovnen i ca. 30 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let.
  6. Skyl og slyng rucolaen, og vend den sammen med de bagte kartofler og gulerødder.
  7. Anret salaten på et fad, dryp med citronsaft, og top med friskhøvlet parmesan.

Urtecreme:

  1. Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, estragon og finthakket purløg i en skål, og smag til med salt og peber.

Italienske krebinetter:

  1. Form kødet til 4 krebinetter.
  2. Hak rosmarinen fint, og riv parmesan fint.
  3. Bland rosmarin, parmesan og rugmel i en dyb tallerken, og vend krebinetterne i blandingen.
  4. Krydr med salt og peber.
    Steg krebinetterne i olie på en pande i 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  5. Servér.
Print denne post Print denne post