Dej: 15 g gær, ½ tsk. sukker, 3 spsk. olivenolie, 1½ dl. fingerlunt vand , 300 g mel, 2 tsk.salt
Fyld: 2 store rødløg, 200 g røget bacon, 150 g cremefraiche 38 %, 1 bundt forårsløg
- Rør gær, sukker, olie og vand sammen.
- Bland mel og salt sammen for sig selv, rør det derefter i gærblandingen, og ælt dejen glat.
- Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
- Skær baconen i små tern.
- Del dejen i 2 lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord til ca. 20 x 30 cm.
- Smør dejen med cremefraiche, og top med løg og bacon.
- Bag tarte flambéerne i den brandvarme ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Drys med forårsløg, og servér straks med en iskold øl og en god salat til.