Sauce: 300 g salsicciapølse, 1 spsk. olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 stk. løg, ½ dl. hvidvin, 500 g mosede tomater (fra dåse eller karton), salt, friskkværnet peber
Polenta:
0.5 liter vand, 1 dl. hvidvin, 1.5 dl. polenta (minutpolenta eller instant polenta), 1 spsk. smør, ½ dl. parmesan, salt, friskkværnet peber
- Klem pølsefarsen ud af skindet, og steg den i olie på en pande i ca. 5 minutter, til den er let gylden.
- Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
- Pil og hak løget.
- Hæld hvidløg og løg på panden, og lad det stege sammen med farsen i et par minutter.
- Tilsæt hvidvin, kog op, og hæld de mosede tomater ved.
- Kog op igen, og smag til med salt og peber.
- Kog vand og vin op i en gryde.
- Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til den tykner.
- ‘Tilsæt smør og friskrevet parmesan, og smag til med salt og peber.
- Anret polentaen i dybe tallerkner toppet med salsiccia og masser af friskkværnet peber.
- Servér straks.
[Print_link]