Plantedeller med brunede kartofler, rødkål og sauce

Plantedeller: 1 pk Naturli´ Hakket, 1 pk Naturli´plantefars, 2-3 spsk soya, 2 finthakkede løg, 1-2 spsk mel, smør, oliemargarine eller Naturli´Blok

Brunede kartofler : 600 g kogte pillede små kartofler,1½ dl sukker, ca 30 g smør eller Naturli´Blok

Sauce: 3 stk ~750 ml Naturli´soya cuisine, 1-2 tsk kulør, æblemost, soya, (salt), friskkværnet peber, ribsgelé,

Rødkål: 500 g fintsnittet rødkål, 100 g smør eller Naturli´ Blok, 2 spsk rødvinseddike, 2 kanelstænger, 2 spsk æblemost, salt, friskkværnet peber, sukker

Plantedeller:

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen.
  2. Steg som frikadeller  til plantedellerneer gyldne og sprøde.
  3. Giv dem evt. et sidste skud varme i ovnen inden servering, det gør det nemmere ift sauce, rødkål og brunkartofler 🙂

Brunede kartofler:

  1. Fordel sukker jævnt på en pande og varm op.
  2. Lad sukkeret karamelisere.
  3. Tilsæt smør eller Naturli´Blok, og rør let
  4. Når sukker og fedstof er samlet tilsættes kartoflerne til sukkermassen
  5. Bruningen af kartoflerne  fortsætter over nogen tid til de opnår rette temperatur og glasering
  6. Kartoflerne bør vendes ofte

Sauce:

  1. Opvarm Naturli´Soya Cuisine med kulør, æblemost, soya/salt, peber og ribsgelé.  4 sidstnævnte efter smag.

Rødkål: 

  1. Smelt smør eller Natuli´Smørbar i en gryde.
  2. Tilsæt rødkålen når fedstoffet syder/ er bruset af.
  3. Steg rødkålen let af og tilsæt kanel, rødvinseddike og æblemost,
  4. Lad kålen simre i ca. 15 minutter.
  5. Smag til med salt, peber sukker og rødvinseddike

Server samlet

Print denne post Print denne post