Svinemørbrad i fad

2 svinemørbrad, 200 gram bacon i tern, 2 rødløg, 2 røde peberfrugter, 1 deciliter kraftig kalvefond (1 dl vand + 2 spsk kalvefond fra flaske), 5 dl madlavningsfløde 18%, 3 tsk paprika,
2 spsk engelsk sauce, 1 ds. /400 gram hakkede tomater, 1 lille ds./70 g konc. tomatpuré, Salt og friskkværnet peber

Serveres med nye kogte kartofler eller ris kogt efter anvisningen på posen, derudover en grøn salat

  1. Afpuds svinemørbraderne for sølvsene og fedt, og skær dem derefter i bøffer på cirka tre cm tykkelse.
  2. Bank dem let flade med hånden, og krydr med lidt salt.
  3. Brun mørbradbøfferne i olie i ca. min.  på hver side, sørg for at de får en god farve. Læg dem i et stort ildfast fad.
  4. Steg bacon i tern sprøde, og hæld dem over bøfferne.
  5. Hak rødløg groft,
  6. Snit de røde peberfrugter i tynde strimler.
  7. Svits rødløg og peberfrugt let i lidt mere olie , ca. 2 min.,  men lad ikke løgene blive mørke.
  8. Tilsæt kalvefond, madlavningsfløde, paprika, engelsk sauce, hakkede tomater og tomatpuré.
  9. Lad det koge op, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Lad det simre 3-4 minutter.
  11. Fordel saucen over kødet
  12. Sæt retten i 25 min. en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft.
  13. Kog tilbehøret,  nye kartofler eller løse ris, samt forbered en grøn salat

[print link]