2 svinemørbrad, 200 gram bacon i tern, 2 rødløg, 2 røde peberfrugter, 1 deciliter kraftig kalvefond (1 dl vand + 2 spsk kalvefond fra flaske), 5 dl madlavningsfløde 18%, 3 tsk paprika,
2 spsk engelsk sauce, 1 ds. /400 gram hakkede tomater, 1 lille ds./70 g konc. tomatpuré, Salt og friskkværnet peber
Serveres med nye kogte kartofler eller ris kogt efter anvisningen på posen, derudover en grøn salat
- Afpuds svinemørbraderne for sølvsene og fedt, og skær dem derefter i bøffer på cirka tre cm tykkelse.
- Bank dem let flade med hånden, og krydr med lidt salt.
- Brun mørbradbøfferne i olie i ca. min. på hver side, sørg for at de får en god farve. Læg dem i et stort ildfast fad.
- Steg bacon i tern sprøde, og hæld dem over bøfferne.
- Hak rødløg groft,
- Snit de røde peberfrugter i tynde strimler.
- Svits rødløg og peberfrugt let i lidt mere olie , ca. 2 min., men lad ikke løgene blive mørke.
- Tilsæt kalvefond, madlavningsfløde, paprika, engelsk sauce, hakkede tomater og tomatpuré.
- Lad det koge op, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Lad det simre 3-4 minutter.
- Fordel saucen over kødet
- Sæt retten i 25 min. en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft.
- Kog tilbehøret, nye kartofler eller løse ris, samt forbered en grøn salat
[print link]