Fundet i FEMINA, 11/2018
1 lakseside på ca 800 g
- Honning-soya-marinade: 3 spsk soya-sauce, 2 spsk honning, skal og saft af ½ usprøjtet citron
Bagt gulerodssalat med linser: 1 kg gulerødder, 1 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 2 dl delikatesselinser
Hvidløgsdressing: 1 fed hvidløg, 1 dl yoghurt naturel, 2 spsk olivenolie, 1 tsk honning, saft og skal af ½ citron, salt og friskkværnet peber
Til servering: 50 g mandler, 1 håndfuld bredbladet persille
Honning-soya-marinade/Laks:
- Bland soyasauce, honning, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft i en skål.
- Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad, og smør den ind i honning-soya-marinaden.
- Sæt laksen på køl i minimum ½ time og gerne op til 24 timer.
Bagt gulerodssalat med linser:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver .
- Vend dem med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- krydr med salt og friskkværnet peber , og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
- Kog linserne efter anvisnngen på pakken
Laks:
- Bag laksesiden i ovnene i 10 minutter.
- Tag fadet ud og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet.
- Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter.
Servering:
- Bland linser og gulerødder i et fad, og dryp hvidløgsdressing over.
- Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft.
- Skyl og hak persille.
- Drys begge dele over den bagte gulerodssalat med linser, og server til laksen