Honning-soya- marineret Laks og bagt gulerodssalat med linser

Fundet i FEMINA, 11/2018

1 lakseside på ca 800 g

  1. Honning-soya-marinade: 3 spsk soya-sauce, 2 spsk honning, skal og saft af ½ usprøjtet citron

Bagt gulerodssalat med linser: 1 kg gulerødder, 1 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 2 dl delikatesselinser

Hvidløgsdressing: 1 fed hvidløg, 1 dl yoghurt naturel, 2 spsk olivenolie, 1 tsk honning, saft og skal af ½ citron, salt og friskkværnet peber

Til servering: 50 g mandler, 1 håndfuld bredbladet persille

Honning-soya-marinade/Laks:

  1. Bland soyasauce, honning, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft i en skål.
  2. Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad, og smør den ind i honning-soya-marinaden.
  3. Sæt laksen på køl i minimum ½ time og gerne op til 24 timer.

Bagt gulerodssalat med linser:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver .
  3. Vend dem med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. krydr med salt og friskkværnet peber , og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
  5. Kog linserne efter anvisnngen på pakken

Laks:

  1. Bag laksesiden i ovnene i 10 minutter.
  2. Tag fadet ud og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet.
  3. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter.

Servering:

  1. Bland linser og gulerødder i et fad, og dryp hvidløgsdressing over.
  2. Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft.
  3. Skyl og hak persille.
  4. Drys begge dele over den bagte gulerodssalat med linser, og server til laksen
Print denne post Print denne post