Tines rabarberkage

Tines rabarberkage

…har lige fundet denne opskrift frem, nu hvor der så småt kommer rabarber i haverne. Det er en opskrift jeg har fået af en kollega, og den kan fuldt ud anbefales..

200 g brun farin, 2 æg, 100 g oliemargarine, 50 g hakkede nødder, 100 g mel, 1 tsk bagepulver, 300 g rabarber, 3 spsk sukker, flormelis til at drysse kagen med både før og efter bagning.

 1. Skær rabarberstænglerne i små stykker og vend dem med de 3 spsk sukker.
 2. Pisk æg og farin til det er skummende, bland oliemagarine, nødder, mel og bagepulver i, og vend til sidst rabarberne deri.
 3. Kom dejen i et velsmurt og meldrysset tærtefad og drys med flormelis.
 4. Bag kagen ved 180° i ca. 35 minutter.
 5. Afkøl kagen og drys igen med et tyndt lag flormelis inden servering.
 6. Serveres i øvrigt med cremefraiche eller flødeskum rørt med vanillesukker.

Print denne post Print denne post

12 tanker om “Tines rabarberkage”

 1. Hej Chris, jeg mener brun farin….sorry, det skriver jeg også lige i selve opskriften, så er der ikke andre der bliver i tvivl. Samtidig fixede jeg linket til Flickr siden. Mvh Stine

 2. Den kan godt anbefales. Smager bare supergodt. Tak for opskriften…

 3. Det fungerede virkelig godt med smør! Umm, godt svampet af saften fra rabarberne der stod lidt længe og trak med sukker over.

 4. @Ellen: Velbekommen gladfor at du kunne lide den 🙂

  @Berit: Som du selv har erfaret kan den sagtens bages med smør, jeg har bare altid oliemargarine i køleskabet 🙂 Oliemargarine er et flydende blandingsprodukt, som har lidt af både animalske og vegetabilske fedtstoffers fordele (måske egentlig mest ved stegning)Er glad for at du kunne lide den.

 5. Det er en vidunderlig kage, jeg er meget glad for at have fundet den, vender tilbage til den hvert år . tak

 6. @ Kirsten…..Velbekomme, jeg takker også Tine for den næsten hver gang jeg ser hende 🙂 det er den bedste forårskage, synes jeg selv. Og i næste weekend er mine egne rabarber blevet så store, at jeg kan snuppe et par stængler …. glæder mig allerede.

Der er lukket for kommentarer.