Krydret oksegryde med spidskålssalat

Fundet på www.arla.dk under Karolines Køkken®

Oksegryde: 25 g smør, 600 g oksebov i tern på ca. 2 x 2 cm, 2 store zittauerløg i skiver, 1 rød peberfrugt i strimler, 1 tsk groft salt , 3 dl oksebouillon, 1 spsk Sambal oelek, 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%

Spidskålssalat: 300 g fintsnittet spidskål, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber, 2 spsk rapsolie, 1 spsk hvidvinseddike,
½ dl finthakket kruspersille

Pynt: finthakket kruspersille

Tilbehør: 240 g brune ris, parboiled (ca. 3 dl) – koges efter anvisningen på pakken

Oksegryde:

  1. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde.
  2. Brun kødet i ca. 2 min og tag det op.
  3. Lad resten af smørret gyldne og steg løg og peberfrugt i ca. 2 min. – tag halvdelen fra.
  4. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt bouillon, sambal oelek og salt.
  5. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer – eller til kødet er mørt.
  6. Tilsæt flødefraiche og grøntsagerne og varm det godt i gennem.
  7. Smag til

Spidskålssalat:

  1. Kom spidskål, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
  2. Tilsæt øvrige ingredienser og smag til.
  3. Pynt med persille
Print denne post Print denne post