Kødboller: 3 spsk rasp, 1½ dl minimælk, 500 g hakket oksekød, 1 knust fed hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk groft salt, 2-3 spsk oliemargarine
Sauce: 1 dl vand, ½ l Arla Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4% eller hjemmelavet bechamelsauce,1 tsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, ½-1 dl grofthakkede friske korianderblade eller kruspersille
Tilbehør: 320 g løse ris , fx basmati kogt efter anvisningen på pakken, 600 g dampede grønsager, f.eks. broccoli og/eller bønner
Kødboller:
- Bland rasp og mælk og lad det stå i ca. 5 min.
- Tilsæt kød, hvidløg, garam masala og salt.
- Rør farsen lind og form små kødboller.
- Opvarm oliemargarinen og steg kødbollerne i ca. 7 min. – vend af og til.
- Tag kødbollerne af og rens panden af.
Sauce:
- Hæld vand og grundsauce i panden, og krydr med garam masala og gurkemeje.
- Kom kødbollerne tilbage i panden og lad saucen koge i ca. 4 min.
- Smag til med salt og drys koriander eller persille over retten.
Opsamling
Opskriftsnavn
Indisk inspirerede kødboller
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug