Æbletærte

180 g mel, 100 g rørsukker, ½ tsk. bagepulver, 100 g smeltet smør, Saft af 1 citron, 3 – 4 store æbler, 400 g Nestlé sødet kondenseret mælk

  1. Tænd ovnen og sæt temperaturen på 150°.
  2. Smør en 30 cm. tærteform.
  3. Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål. Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen.
  4. Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
  5. Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten ud i bunden.
  6. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
  7. Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i smalle både.
  8. Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden.
  9. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne og sæt fadet i ovnen.
  10. Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175°.
  11. Bag videre i 55 minutter.
  12. Altså 1 time og 10 minutter i alt.

Serveres med cremefraiche, softice eller flødeskum

Print denne post Print denne post