Cæsarsalat med asparges og ramsløg

4 skiver daggammelt brød, 2 hjertesalat, 1 bundt asparges, 50 g ansjoser i olie, 1 æg, 1 spsk sennep, saften af ½-1 citron, salt og friskkværnet peber, 1½ dl oliveolie, 1 bundt ramsløg, 100 g parmesan

  1. Tænd ovnen på 180 grader, uden varmluft.
  2. Pluk brødet i mindre stykker, vend det med lidt olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
  3. Drys med salt og bag brødet gyldent og sprødt i 10 minutter.
  4. Skyl og afdryp salaten
  5. Del den i blade, og pluk de største blade i mindre stykker.
  6. Skyl aspargsene, knæk enderne af, og snit dem i tynde skrå skiver.
  7. Kom ansjoserne med olien i et blenderglas,
  8. Tilsæt æg, sennep, citronsaft, salt, peber og olivenolie.
  9. (Stav-)Blend mens du langsomt hæver stavblenderen, så emulgerer ægget med de øvrige ingredienser til en cremet dressing fra bundet og opad.
  10. Smag til salt, peber og citronsaft. Snit ramsløg i strimler.
  11. Anret salat og asparges på et fad, og fordel dressing over. Top med ramsløg og sprøde croutoner, riv parmesan udover
Print denne post Print denne post