Honningkage med smørcreme

Honningkage med smørcreme

Opskrift fundet på www.denstorebagedag.dk

 

Honningkage: 125 g mørk sirup, 125 g honning, 50 g muscovadosukker (eller mørk farin), ¾ dl vand, 2 æg, 2 æggeblommer, 300 g mel, 1 ½ tsk. Bagepulver, 1 tsk.  Natron, 1 pose Honningkagekrydderi
(Honningkagekrydderi kan erstattes med 2 tsk. stødt kanel, 1 tsk. stødt nellike, 1 tsk. stødt ingefær), ½ dl kærnemælk
Skal og saft fra 1 økologisk appelsin

 

 Fyld: 125 g blødt smør, 125 g flormelis, 1-2  tsk.vanillesukker,
150 g abrikosmarmelade

 

Overtræk/pynt: 150 g mørk chokolade, 50 g mandelsplitter

 

Honningkage:
  1. Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 180° C traditionel varme.
  2. Varm sirup, honning, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til sukkeret er opløst.
  3. Lad det køle af i en skål.
  4. Bland sigtet mel, bagepulver, natron, honningkagekrydderi eller egen krydderiblanding og salt i en skål og sæt den til side.
  5. Æggene piskes i den afkølede sukkermasse et ad gangen.
  6. Pisk derefter æggeblommer i.
  7. Sigt melblandingen i dejen, tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk og rør indtil dejen er jævn.
  8. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i 50-60 minutter.
  9. Lad kagen køle helt af i springformen på en bagerist.
Smørcreme:
  1. Pisk smør og flormelis sammen til blandingen er hvid og luftig.
Samling af kagen:
  1. Flæk den afkølede kage i to bunde.
  2. Smør den nederste bund med et lag abrikosmarmelade efterfulgt af smørcremen.
  3. Smør undersiden af den øverste bund med abrikosmarmelade og læg den oven på smørcremen.
Overtræk/pynt:
  1. Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle let af.
  2. Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof.
  3. Smør chokoladen ud over honningkagen, drys med mandelsplitterne og lad chokoladen stivne let før den serveres.
Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Honningkage med smørcreme
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)