Opskrift fundet på www.denstorebagedag.dk
Honningkage: 125 g mørk sirup, 125 g honning, 50 g muscovadosukker (eller mørk farin), ¾ dl vand, 2 æg, 2 æggeblommer, 300 g mel, 1 ½ tsk. Bagepulver, 1 tsk. Natron, 1 pose Honningkagekrydderi
(Honningkagekrydderi kan erstattes med 2 tsk. stødt kanel, 1 tsk. stødt nellike, 1 tsk. stødt ingefær), ½ dl kærnemælk
Skal og saft fra 1 økologisk appelsin
(Honningkagekrydderi kan erstattes med 2 tsk. stødt kanel, 1 tsk. stødt nellike, 1 tsk. stødt ingefær), ½ dl kærnemælk
Skal og saft fra 1 økologisk appelsin
Fyld: 125 g blødt smør, 125 g flormelis, 1-2 tsk.vanillesukker,
150 g abrikosmarmelade
150 g abrikosmarmelade
Overtræk/pynt: 150 g mørk chokolade, 50 g mandelsplitter
Honningkage:
- Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 180° C traditionel varme.
- Varm sirup, honning, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til sukkeret er opløst.
- Lad det køle af i en skål.
- Bland sigtet mel, bagepulver, natron, honningkagekrydderi eller egen krydderiblanding og salt i en skål og sæt den til side.
- Æggene piskes i den afkølede sukkermasse et ad gangen.
- Pisk derefter æggeblommer i.
- Sigt melblandingen i dejen, tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk og rør indtil dejen er jævn.
- Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i 50-60 minutter.
- Lad kagen køle helt af i springformen på en bagerist.
Smørcreme:
- Pisk smør og flormelis sammen til blandingen er hvid og luftig.
Samling af kagen:
- Flæk den afkølede kage i to bunde.
- Smør den nederste bund med et lag abrikosmarmelade efterfulgt af smørcremen.
- Smør undersiden af den øverste bund med abrikosmarmelade og læg den oven på smørcremen.
Overtræk/pynt:
- Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle let af.
- Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof.
- Smør chokoladen ud over honningkagen, drys med mandelsplitterne og lad chokoladen stivne let før den serveres.
Opsamling
Opskriftsnavn
Honningkage med smørcreme
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
4 Review(s) Based on