250 g nudler, 4 spsk. risvinseddike, 1 tsk. sukker, ½ tsk. salt. 4 ferske laksefileter med skind, 1 spsk. smagsneutral olie til stegning, 4 tsk. sorte sesamfrø
Til servering: 2 avocadoer, 1 mango, 1 agurk, 100 g mandler
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Opvarm risvineddike, sukker og salt i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
- Lad eddikelagen køle lidt af, og hæld den så over de kogte nudler.
- Steg laksefileterne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
- Drys sesamfrø på dem.
- Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
- Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern.
- Skær agurken i helt tynde strimler.
- Hak mandlerne groft.
- Anret nudler og laks på en tallerken, og servér med avocado, mango, agurk og mandler i små skåle, så man selv kan forsyne sig.
- Byd evt. sojasauce, wasabi og syltet ingefær til.