Hjemmelavet pizza med peperoni og mozarella

Inspireret af en opskrift set i FEMINA

Dej: 25 g gær, 3 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie, 250  durummel, ca. 200 g hvedemel, + lidt til udrulning

Topping: 4 kartofler, 1 glas grøn pesto, 250 g mascarpone, 2-4 kviste rosmarin, salt og friskkværnet peber

Dej:

  1. Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
  2. Tilsæt durummel, og rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel lidt  efter lidt, og ælt til du får en glat og smidig dej.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  5. Del dejen i 2 dele.
  6. Rul 2 tynde pizzabunde på et meldrysset bord.
  7. Flyt bundene over på bageplader beklædt medpapir.

Topping:

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter.
  3. Lad dem dryppe af.
  4. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartofffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne.
  5. Hak rosmarinnålene fint og drys dem over.
  6. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  7. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Print denne post Print denne post