Inspireret af en opskrift set i FEMINA
Dej: 25 g gær, 3 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie, 250 durummel, ca. 200 g hvedemel, + lidt til udrulning
Topping: 4 kartofler, 1 glas grøn pesto, 250 g mascarpone, 2-4 kviste rosmarin, salt og friskkværnet peber
Dej:
- Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
- Tilsæt durummel, og rør rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt til du får en glat og smidig dej.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i 2 dele.
- Rul 2 tynde pizzabunde på et meldrysset bord.
- Flyt bundene over på bageplader beklædt medpapir.
Topping:
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter.
- Lad dem dryppe af.
- Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartofffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne.
- Hak rosmarinnålene fint og drys dem over.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.