Krydret kylling: 500 g kyllingebrystfilet, 1 tsk. røget paprika, 1 tsk. stødt spidskommen ,1 tsk. stødt koriander, salt og friskkværnet peber, 1 spsk. olivenolie til stegning
Guacamole:2 modne avocadoer, 1 lille løg, 2 fed hvidløg,1 håndfuld frisk koriander, limefrugt, salt og peber
Tilbehør i øvrigt: 1 ds sorte bønner, 150 g cheddar, 8 hvedetortillaer, 4 spsk. olivenolie til stegning, 230 g tomatsalsa
Guacamole:
- Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål.
- Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg.
- Skyl og tør korianderen, og hak den groft (gem lidt blade til pynt).
- Rør løg, hvidløg og koriander i avocadomosen.
- Smag til med limesaft, salt og peber.
Krydret kylling:
- Skær kødet i skiver, og læg dem i en skål.
- Tilsæt alle krydderierne, og bland godt.
- Steg kødet gyldent og gennemstegt i olie på en pande.
- Skær kødet i tern.
Quesadillas:
- Dræn væsken fra de sorte bønner, skyl dem i en sigte, og afdryp.
- Riv cheddarosten groft.
- Varm en tortilla i lidt olie på en pande.
- Fordel lidt kylling, bønner, tomatsalsa og cheddar over.
- Læg en tortilla ovenpå, og pres let sammen.
- Lad det stege, til den nederste tortilla er gylden, og osten begynder at smelte.
- Vend quesadillaen, og steg den færdig på den anden side.
- ‘Gentag med de resterende quesadillas.
Servering:
- Skær quesadillaerne i trekanter.
- Pynt med korianderblade, og servér med guacamole.