Musaka med aubergine, oksekød og kartofler

Kødsauce: 400-500 g hakket oksekød, 4 spsk. olivenolie til stegning, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spsk. tørret oregano, 1 spsk. stødt spids-kommen, 2 dl rødvin, 3 spsk. koncentreret tomatpuré, salt, friskkværnet peber, 2 ds. hakkede tomater

Auberginer: 3 auberginer, salt, friskkværnet peber, 1 dl olivenolie til stegning

Bechamelsauce: 50 g  smør, 50 g mel, 6 dl mælk, 50 gfriskrevet parmesan, salt, friskkværnet peber, 1 knsp. muskatnød

Kødsauce:

  1. Brun kødet i halvdelen af olien. Tag kødet af panden, og tør panden af.
  2. Sæt kødet til side.
  3. Pil løg og hvidløg. Hak begge dele fint.
  4. Varm resten af olien op på panden.
  5. Steg oregano og spidskommen sammen med løg og hvidløg, til de er klare.
  6. Tilsæt det brunede kød, rødvin og tomatpuré, og lad det koge ind i 2-3 minutter.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Tilsæt hakkede tomater.
  9. Lad kødsaucen simre i 30 minutter uden låg

Auberginer:

  1. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Steg skiverne ad flere omgange i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side ved høj varme, til de får farve.
  4. Læg dem til side.
  5. Bechamelsauce:

    Smelt smørret i en gryde.

  6. Tilsæt mel, og rør, til det bliver en smørbolle.
  7. Hæld mælk på lidt efter lidt under omrøring, til saucen er tyk og cremet.
  8. Tag gryden af varmen, og rør parmesan i.
  9. Krydr med salt, peber og muskatnød.

Samling af Musaka:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Læg et lag aubergineskiver i bunden af et ovnfad, efterfulgt af et lag kødsauce.
  3. Gentag med et lag aubergine og et lag kødsauce.
  4. Slut af med et lag aubergineskiver.
  5. Fordel bechamelsaucen over retten.
  6. Bag moussakaen i ovnen i 30 minutter ved 200°.
  7. Lad fadet køle af i 15 minutter før servering.
Print denne post Print denne post