Kødsauce: 400-500 g hakket oksekød, 4 spsk. olivenolie til stegning, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spsk. tørret oregano, 1 spsk. stødt spids-kommen, 2 dl rødvin, 3 spsk. koncentreret tomatpuré, salt, friskkværnet peber, 2 ds. hakkede tomater
Auberginer: 3 auberginer, salt, friskkværnet peber, 1 dl olivenolie til stegning
Bechamelsauce: 50 g smør, 50 g mel, 6 dl mælk, 50 gfriskrevet parmesan, salt, friskkværnet peber, 1 knsp. muskatnød
Kødsauce:
- Brun kødet i halvdelen af olien. Tag kødet af panden, og tør panden af.
- Sæt kødet til side.
- Pil løg og hvidløg. Hak begge dele fint.
- Varm resten af olien op på panden.
- Steg oregano og spidskommen sammen med løg og hvidløg, til de er klare.
- Tilsæt det brunede kød, rødvin og tomatpuré, og lad det koge ind i 2-3 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt hakkede tomater.
- Lad kødsaucen simre i 30 minutter uden låg
Auberginer:
- Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs.
- Krydr med salt og peber.
- Steg skiverne ad flere omgange i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side ved høj varme, til de får farve.
- Læg dem til side.
-
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt mel, og rør, til det bliver en smørbolle.
- Hæld mælk på lidt efter lidt under omrøring, til saucen er tyk og cremet.
- Tag gryden af varmen, og rør parmesan i.
- Krydr med salt, peber og muskatnød.
Samling af Musaka:
- Tænd ovnen på 180°.
- Læg et lag aubergineskiver i bunden af et ovnfad, efterfulgt af et lag kødsauce.
- Gentag med et lag aubergine og et lag kødsauce.
- Slut af med et lag aubergineskiver.
- Fordel bechamelsaucen over retten.
- Bag moussakaen i ovnen i 30 minutter ved 200°.
- Lad fadet køle af i 15 minutter før servering.