Quiche med kylling og spidskålssalat

Tærtedej: 200 g mel, 40 g revet parmesanost, 75 g koldt smør i tern, 1 æg

Fyld: 2 kyllingebryster, 1 spsk hakket timian, 2 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 500 g broccoli, 6 ½ dl fløde 100 g gedeost

Salat: 1 spidskål, 100 g sugarsnaps, 2 æbler, ½ agurk, 1 potte ærteskud, 50 g ristede hasselnødder, 1 bundt bredbladet persille

Dressing: 1½ dl fløde, 1 citron, 2 spsk suker salt og friskkværnet peber

Tærtedej:

  1. Bland mel og revet parmesan sammen med koldt smør i tern.
  2. Slå ægget ud i skålen og ælt dejen med hænderne til den samles, er dejen svær at samle, så tilsæt 1-2 spsk vand
  3. Sæt dejen på køl i 30 minutter

Tærte:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca 30 cm i diameter
  3. Læg dejen i tærteformen og prik bunden med en gaffel
  4. Skær kyllingebryster i  mindre stykker, opvarm olie på en pande og steg kyllingen med timian, salt og peber til det er mørt (ca 7-8 minutter) og tag panden fra varmen
  5. Skyl broccoli og del den i små buketter
  6. Pisk æg med fløde og krydr med salt og peber
  7. Hæld æggemassen i tærteformen,
  8. fordel kylling og broccoli i æggemassen
  9. skær gedeosten i skiver og fordel dem over tærten
  10. Bag tærten midt i ovnene til æggemassen har sat sig og tærtekanten er gylden (ca 25-30 minutter)
  11. Sæt tærten på en bagerist mens salaten laves

Salat:

  1. Fjern de yderste blade på spidskålen, snit den fint, skyl den og anret den i en salatskål
  2. Skyl sugarsnaps og skær dem i halve på langs
  3. Skyl æblerne og skær dem i fine tynde både
  4. Skyl agurken og skær den i skiver der igen skæres i strimler
  5. Hak ærteskud groft,
  6. Bland det hele sammen i salatskålen  med de hakkede nødder
  7. Lav dressingen: Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber
  8. Hæld dressingen over salaten og bland godt

Server salaten sammen med  spidskålssalaten

Print denne post Print denne post