Tærtedej: 200 g mel, 40 g revet parmesanost, 75 g koldt smør i tern, 1 æg
Fyld: 2 kyllingebryster, 1 spsk hakket timian, 2 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber, 500 g broccoli, 6 ½ dl fløde 100 g gedeost
Salat: 1 spidskål, 100 g sugarsnaps, 2 æbler, ½ agurk, 1 potte ærteskud, 50 g ristede hasselnødder, 1 bundt bredbladet persille
Dressing: 1½ dl fløde, 1 citron, 2 spsk suker salt og friskkværnet peber
Tærtedej:
- Bland mel og revet parmesan sammen med koldt smør i tern.
- Slå ægget ud i skålen og ælt dejen med hænderne til den samles, er dejen svær at samle, så tilsæt 1-2 spsk vand
- Sæt dejen på køl i 30 minutter
Tærte:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca 30 cm i diameter
- Læg dejen i tærteformen og prik bunden med en gaffel
- Skær kyllingebryster i mindre stykker, opvarm olie på en pande og steg kyllingen med timian, salt og peber til det er mørt (ca 7-8 minutter) og tag panden fra varmen
- Skyl broccoli og del den i små buketter
- Pisk æg med fløde og krydr med salt og peber
- Hæld æggemassen i tærteformen,
- fordel kylling og broccoli i æggemassen
- skær gedeosten i skiver og fordel dem over tærten
- Bag tærten midt i ovnene til æggemassen har sat sig og tærtekanten er gylden (ca 25-30 minutter)
- Sæt tærten på en bagerist mens salaten laves
Salat:
- Fjern de yderste blade på spidskålen, snit den fint, skyl den og anret den i en salatskål
- Skyl sugarsnaps og skær dem i halve på langs
- Skyl æblerne og skær dem i fine tynde både
- Skyl agurken og skær den i skiver der igen skæres i strimler
- Hak ærteskud groft,
- Bland det hele sammen i salatskålen med de hakkede nødder
- Lav dressingen: Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber
- Hæld dressingen over salaten og bland godt
Server salaten sammen med spidskålssalaten
Print denne post