100 g smør+lidt til formen, ½ vanillestang, 3 æg, 200g sukker, 250 g ricotta, 150 g mel, 50 g mandelmel, 1 tsk bagepulver, 1 knsp, salt, 1 usprøjtet citron, 20 g mandelflager, 20 g hasselnøddeflager,
Til servering: 1 spsk flormelis
- Tænd ovnen på 180 grader
- Beklæd bunden af en 20 cm springform med bagepapir og smør siderne med smør
- Smelt 100 g smør ved svag varme of afkøl let bagefter
- Flæk vanillestangenm og skrab kornene ud
- Pisk æg, sukker og vanillekorn luftigt med en elpisker
- Vend ricotta i
- Bland mel, mandelmel, bagepulver og salt, og rør det i dejen
- Riv citronskallen fint og pres saften fra citronen
- Vend citronskal, citronsaft og det smeltede smør, til den er ensartet.
- Fordel dejen i springformen, og drys med mandel- og hasselnøddeflager
- Bag kagen i ca 35.40 minutter, til den er gennembagt (tjek med en kødpind, hvis der er å dej på pinden, da bag 5 minutter mere)
- Afkøl kagen hel i formen, stående på en rist
- Ved servering anrettes kagen på et fad, og der sigtes flormelis over lige inden kagen serveres