Bund: 50 g smeltet smør, 100 g fintknuste makroner, 25 g finthakkede mandler (ikke smuttede)
Fromage: 1 dåse ananasringe i egen saft, ½ dl ananassaft, 150 g flødeost naturel 26%, fx Buko el. Philadelphia, 3 dl ymer, 4 spsk flormelis, 2 tsk fintrevet citronskal, 3 blade husblas
Pynt: lidt citronmelisse
Bund:
- Smelt smørret.
- Tilsæt makroner og mandler.
- Bland det godt.
- Anbring en 22 cm´s springform uden bund på et serveringsfad eller brug et tærtefad med nogenlunde samme diameter.
- Kom makronmassen heri og pres godt sammen.
Fromage:
- Hæld ananasringene til afdrypning i en sigte. Husk at gemmme ca. ½ dl ananassaft.
- Rør flødeost og ymer sammen.
- Tilsæt sukker og citronskal. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Skær ananasringene i små stykker og bland dem i osteblandingen.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved – og smelt den i en skål i vandbad.
- Afkøl husblassen med ananassaften og hæld den i osteblandingen under omrøring.
- Stil fromagen tildækket i køleskabet, til den er letstivnet.
- Fordel fromagen over bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i minimum 2 timer.
Pynt med citronmelisse før servering.
[Print_link]