Ostekage med ananas (10 portioner)

Bund: 50 g smeltet smør, 100 g fintknuste makroner, 25 g finthakkede mandler (ikke smuttede)

Fromage: 1 dåse ananasringe i egen saft, ½ dl ananassaft, 150 g flødeost naturel 26%, fx Buko el. Philadelphia, 3 dl ymer, 4 spsk flormelis, 2 tsk fintrevet citronskal, 3 blade husblas

Pynt: lidt citronmelisse

Bund:

  1. Smelt smørret.
  2. Tilsæt makroner og mandler.
  3. Bland det godt.
  4. Anbring en 22 cm´s springform uden bund på et serveringsfad eller brug et tærtefad med nogenlunde samme diameter.
  5. Kom makronmassen heri og pres godt sammen.

Fromage:

  1. Hæld ananasringene til afdrypning i en sigte. Husk at gemmme ca. ½ dl ananassaft.
  2. Rør flødeost og ymer sammen.
  3. Tilsæt sukker og citronskal. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  4. Skær ananasringene i små stykker og bland dem i osteblandingen.
  5. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved – og smelt den i en skål i vandbad.
  6. Afkøl husblassen med ananassaften og hæld den i osteblandingen under omrøring.
  7. Stil fromagen tildækket i køleskabet, til den er letstivnet.
  8. Fordel fromagen over bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i minimum 2 timer.

Pynt med citronmelisse før servering.

[Print_link]