Pizzadej: 25 g gær, 1¼ dl vand, ½ tsk groft salt, 1 spsk vindruekerneolie, 200 g pizzamel (ca. 3.5 dl)
Fyld: 1 glas sauce til pizza, 150 g revet mozarellaost, 50 g champignons i tynde skiver, 150 g skinkestrimler eller kylling i tynde strimler, evt ananasstykker og peperoni
Pizzadej:
- Rør gæren ud i vand.
- Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage).
- Slå dejen godt sammen.
- Tag den ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
- Tilsæt evt. resten af melet.
- Rul dejen ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter).
Fyld:
- Fordel fyldet efter smag på pizzadejen og bag herefter pizzaen ved ca 200 grader i 15-20 minutter.
Serveres med en blandet salat eller som vi gjorde denne dag; agurkestave, gulerodsstave, rød, gul og grøn peber i “fingermadsstørrelse” og små cherrytomater.