Fyldte pandekager (12stk)

Pandekager: 125 g mel, ½ tsk salt, 3 æg, ca. 6 dl mælk, smør eller oliemargarine til bagning

Fyld: 400 g hakket okse- eller kalvekød, 1 hakket løg, 2 revne gulerødder, lidt revet selleri, 1 spsk konc. tomatpure, 1 dl boullion (okse eller grønsag), salt, peber, revet ost, lidt oliemargarine til stegning.

Pandekager:

  1. Pisk mælk og æg.
  2. Bland mel og salt.
  3. Rør vådt i tørt til man opnår en jævn og glat dej.
  4. Lad den hvile koldt.
  5. Bag 10-12 pandekager, og hold dem lune.

Fyld:

  1. Svits løg i lidt oliemargarine i et par minutter, tilsæt dernæst kødet og brun det af.
  2. Tilsæt da gulerødder, selleri, tomatpure og boullion og varm det godt igennem.
  3. Krydr med salt og peber.

Samling af retten:

  1. Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad. (hertil kan rette forberedes, evt. fryses).
  2. Drys med revet ost og gratiner i ovnen ved 235 grader til retten er gennemvarm og osten er smeltet.

Serveres med en god salat.

Print denne post Print denne post