Kebab: 2 skiver toast eller franskbrød, 1 dl vand eller mælk, 600 g hakket okse eller lammekød, 4 tsk salt, 1 tsk kanel, 1 tsk allehånde, 1 tsk cayenne, 4 rsk spidskommen, 2 fed hvidløg, 2 spsk revet løg.
Couscous: 4 dl couscous, 8 dl kogende vand, salt, saft af 2 citroner, 5.6 spsk olivenolie
Topping: ½ rødt spidskål, 2 tsk salt, 6 spsk eddike, 2 spsk sukker, 1 agurk, 4 tomater, 2 rødløg, yoghurt naturel, chilisauce, 3 håndfulde persille og evt lidt mynteblade
Kebab:
- Skær skorpen af brøder, og kassér det.
- Bræk brødet i små stykker, og kom det i mælken.
- Dad det blive helt blødt.
- Rør kødet med salt, kanel, allehånde, cayenne, spidskommen, hvidløg, løg og “mælkebrødet”
- For aflange kødboller, sæt dem evt. på spyd, og grill dem på en grill/ grillpande eller alternativt på en alm pande
Couscous:
- Kom couscous i en skål, og hæld kogende vand over.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad couscousen trække i 5-7 min..
- Løsn couscous med en gaffel, og smag til med salt, citronsaft og olivenolie
Topping:
- Snit kålen fint, drys den med lidt salt, og klem den med hænderne, så den mørner
- Rør eddike og sukker sammen, og vend kålen med marinaden.
- Skær agurker og tomate ri mundrette stykker.
- Snit rødløg i slanke både
- anret couscous i 4 skåle, top med kebab, kål, agurk, tomat, rødløg, yoghurt, chilisauce, persille og evt. mynte
- Server straks