Urtepaneret torsk: 2 håndfulde bbredbladet persille, 1 håndfuld kørvel, 2 fed hvidløg, ½ tsk salt, 2½ dl pankorasp, 300 g torskefilet, 1 dl mel, 1 æg, smør og olivenolie til stegning
Blomkålsgratin: ½ blomkål, 25 g smør, 1½ spsk mel, 2 dl mælk, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk salt, ½ tsk friskkværnet peber, 1 nip muskatnød, 2 æg
Urtepaneret torsk:
- Hak persille, kørvel og hvidløg fint. bland det med salt og pankorasp.
- Tag 2-3 spsk af urteraspen fra til blomkålsgratinen.
- Skær torsk i portionsstørrelser, og vend dem i mel, æg og til sidst urteraspen.
- Steg de panerede fiskestykker gyldne i en blanding af smør og olie på en pande i ca 5-6 minutter.
Blomkålsgratin:
- Skær blomkål i mindre buketter.
- Damp stykkerne 3-4 minutter i letsaltet vand.
- Smelt smør i en tykbundet gryde.
- Pisk mel i og tilsæt derefter mælken til opbagningen – Rør grundigt.
- Tag gryden af varmen og tilsæt sennep, salt,peber og muskatnød – rør grundigt.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Rør æggeblommerne i gryden – et ad gangen.
- Vend blomkål i .
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blomkålsmassen.
- Hæld gratinen i et smurt ildfast fad eller 4 små portionsfade.
- Drys overfladen med urterasp, og bag gratinen ved175 grader varmluftsovn i ca. 30 minutter.