Urtepaneret torsk med blomkålsgratin

Urtepaneret torsk: 2 håndfulde bbredbladet persille, 1 håndfuld kørvel, 2 fed hvidløg, ½ tsk salt, 2½ dl pankorasp, 300 g torskefilet, 1 dl mel, 1 æg, smør og olivenolie til stegning

Blomkålsgratin: ½ blomkål, 25 g smør, 1½ spsk mel, 2 dl mælk, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk salt, ½ tsk friskkværnet peber, 1 nip muskatnød, 2 æg

Urtepaneret torsk:

  1. Hak persille, kørvel og hvidløg fint. bland det med salt og pankorasp.
  2. Tag 2-3 spsk af urteraspen fra til blomkålsgratinen.
  3. Skær torsk i portionsstørrelser, og vend dem i mel, æg og til sidst urteraspen.
  4. Steg de panerede fiskestykker gyldne i en blanding af smør og olie på en pande i ca 5-6 minutter.

Blomkålsgratin:

  1. Skær blomkål i mindre buketter.
  2. Damp stykkerne 3-4 minutter i letsaltet vand.
  3. Smelt smør i  en tykbundet gryde.
  4. Pisk mel i og tilsæt derefter mælken til opbagningen – Rør grundigt.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt sennep, salt,peber og muskatnød – rør grundigt.
  6. Del æggene i blommer og hvider.
  7. Rør æggeblommerne  i gryden – et ad gangen.
  8. Vend blomkål i .
  9. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blomkålsmassen.
  10. Hæld gratinen i et smurt ildfast fad eller 4 små portionsfade.
  11. Drys overfladen med urterasp, og bag gratinen ved175 grader varmluftsovn i ca. 30 minutter.
Print denne post Print denne post