18 pølsebrød eller 15 burgerboller
1 kg mel + lidt ekstra, 1 spsk salt, 100 g sukker, 25 g gær, 4 æg, 450 g blødt smør, 1 dl koldt vand, 2 dl kold mælk, 1 æg til pensling, (4 spsk sesamfrø)
- Bland mel, salt og sukker i en skål, og smuldr gæren heri.
- Rør æg i , og ælt sammen med smør, brug røremaskine med dejkrog hvis muligt.
- Bland vand og mælk, og tilsæt halvdelen til dejen.
- Lad røremaskinen køre på lav hastighed i 5 minutter.
- Tilsæt derefter resten af mælkeblandingen til dejen er blød og smidig.
- Øg derefter hastigheden på røremaskinen og lad den køre 10 minutter.
- Dæk dejen med film, og sæt den i køleskabet natten over.
- Slå dejen ned, og læg den på et godt meldrysset bord.
- Form pølsebrød eller burgerboller, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg og drys evt med sesamfrø.
- Bag brødene ved 180 grader i ca 8-10 minutter.
- Brødene er fryseegnede.