Bøffer: 4 ribeye-steaks eller anden form for oksebøffer, salt og friskkværnet peber, smør til stegning, 1 håndfuld frisk timian, 4 skiver cheddar
Bearnaisemayonnaise: 2 æggeblommer, 1 spsk. hvidvinseddike,
2 spsk. bearnaiseessens, salt og friskkværnet peber, ca 2 dl
smagsneutral olie, 1 håndfuld frisk estragon
Til servering i øvrigt: 4 burgerboller, 1 hovedsalat, 1 agurk
Bearnaisemayonnaise:
- Hæld æggeblommer, hvidvinseddike, salt, peber og 1½ dl olie i en skål, og blend det med en stavblender. eller pisk det op på gammeldags manér , jeg hælder nok mest til den sidste 🙂
- Tilsæt evt. mere olie, til konsistensen er passende.
- Rør finthakket estragon i mayonnaisen, og smag til.
Bøffer:
- Tør bøfferne med køkkenrulle, og krydr godt med salt og peber.
- Smelt smør på en pande sammen med timiankviste.
- Steg bøfferne på panden ved høj varme i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte de ønskes.
- Læg en skive ost på hver bøf, når du vender dem, så osten smelter.
Servering:
- Lun burgerbollerne, flæk dem, og smør med bearnaisemayo.
- Skyl og tør salaten.
- Skyl agurk, og skær den i skiver.
- Fyld burgerbollerne med salatblade, bøffer og agurkeskiver.