Svinemørbrad a´la´orange (6 pers)

2 svinemørbrad, salt og peber, oliemargarine til bruning, 4 appelsiner, 1 dl rom eller portvin, 1 1/2 dl fløde 38% eller madlavningsfløde 18 %, 1 spsk Maizena rørt med 2 spsk koldt vand, 200 g squash i tynde strimler  eller strimlede sugarsnaps

Tilbehør: basmati ris, kogt efter anvisningen på pakken eller friskogt pasta f.eks. Tagliolini og evt. dampet broccoli

  1. Afpuds mørbradene, og dup dem tørre.
  2. Drys med salt og peber.
  3. Skræl den ene appelsin med en kartoffelskræller, skær det hvide af skallen og skær den i meget tynde strimler på tværs.
  4. Kog appelsinstrimlerne i vand i 5 minutter, si vandet fra og gem appelsinstrimlerne til saucen.
  5. Pres saften af alle appelsinerne.
  6. Brun mørbradene på alle sider i oliemargarine.
  7. Tilsæt appelsinsaft og rom/portvin og lad kødet stege 7-8 minutter på den ene side, vend kødet og steg også 7-8 minutter på den anden side.
  8. Tag kødet op og dæk det til mens saucen bliver lavet.
  9. Kog saucen ned til ca. 3 1/2 dl, tilsæt fløden og jævningen.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Si saucen, skær mørbradene ud i passende stykker og læg dem tilbage i saucen.
  12. Tilsæt så appelsinstrimler og strimlet grønt og kog retten igennem.

Print denne post Print denne post