Mini pretzels

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

9 stk

2½ dl mælk, 15 g gær, 1 spsk sukker, 1 tsk salt, 400-450 g mel, 1 æg til pensling, groft salt

Dag 1:

  1. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker og salt, og ælt melet i i dejen, til den lige netop slipper.
  3. Stil dejen tildækket til hævning natten over i køleskabet.

Dag 2:

  1. Del dejen i 9 lige store stykker, og rul dem ud til pølser på ca 1½ cm´s tykkelse.
  2. Lad dem hæve tildækket ca ½ time.
  3. Tænd ovnen på 225 grader.
  4. Form dejen til kringler.
  5. Fyld en gryde med vand og kog op. Kom kringlerne i det kogende vand, et par stykker ad gangen, i ca. 30 sekunder. Tag dem op med en hulske, og lad dem afdryppe.
  6. Læg kringlerne på en bageplade med bagepapir.
  7. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og drys med groft salt.
  8. Bag kringlerne i ca. 15 minutter.
  9. Afkøl på en bagerist.
Print denne post Print denne post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simpelt spørgsmål ?? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.