Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)
9 stk
2½ dl mælk, 15 g gær, 1 spsk sukker, 1 tsk salt, 400-450 g mel, 1 æg til pensling, groft salt
Dag 1:
- Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker og salt, og ælt melet i i dejen, til den lige netop slipper.
- Stil dejen tildækket til hævning natten over i køleskabet.
Dag 2:
- Del dejen i 9 lige store stykker, og rul dem ud til pølser på ca 1½ cm´s tykkelse.
- Lad dem hæve tildækket ca ½ time.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Form dejen til kringler.
- Fyld en gryde med vand og kog op. Kom kringlerne i det kogende vand, et par stykker ad gangen, i ca. 30 sekunder. Tag dem op med en hulske, og lad dem afdryppe.
- Læg kringlerne på en bageplade med bagepapir.
- Pensl kringlerne med sammenpisket æg og drys med groft salt.
- Bag kringlerne i ca. 15 minutter.
- Afkøl på en bagerist.