Landbrød med Ølandshvede

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

2 stk.

7 dl koldt vand, 2 dl A38, 1 spsk flydende honning, 20 g gær, 20 g groft salt, ca 1 kg stenformalet Ølandshvede

Dag 1:

  1. Hæld vand og A38 i en stor skål.
  2. Tilsæt honning, og opløs gæren i væsken.
  3. Rør salt og dernæst mel i væsken, lidt ad gangen. Brug gerne en røremaskine, (jo længere tid du rører dejen, des bedre bliver den). Rør f.eks. i 5 minutter, hold en pause på 5 minutter, og rør igen i 5 minutter.
  4. Del dejen i to lige store dele.
  5. Har du hævekurve, kan man hæve direkte i dem. Husk at drysse godt med mel, inden dejene lægges i. Alternativt kan dejene hæve i 2 almindelige røreskåle.
  6. Stil dejene tildækket til hævning et køligt sted, minimum 10 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 250 grader varmluft eller max temperatur og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
  2. Lemp forsigtigt de to deje over på 1 eller 2 stykker bagepapir.
  3. Lemp forsigtigt brødene over på de varme bageplader, og bag dem i 20 minutter i midten af den varme ovn.
  4. Sænk varmen til 150 grader, og bag yderligere i ca 15 minutter.
  5. Afkøl brødene på en bagerist.
Print denne post Print denne post