1 kylling, 4-5 rødløg, 2-3 løg, 5-6 gulerødder, 6 fed hvidløg, 1 øl, hvid sovsejævner eller Maizena
Tilbehør: bådkartofler, pommesfrites eller anden form for kartoffeltilbehør
- Sæt Römertopfen i blød i vand i en halv time.
- Fyld den herefter med løg skåret både, de hele hvidløgsfed og halve skrællede gulerødder.
- Læg kyllingen ovenpå grønsagerne og gnid den godt med groft salt. Hæld nu en øl ved. (pilsner eller mørk øl).
- Læg låg på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150° varmluft.
- Det sidste kvarter skrues temperaturen op til 175° varmluft og kyllingen steges færdig uden låg.
- Tag evt. kyllingen op og steg den færdig i et fad for sig. Si løg og gulerødder fra stegeskyen og steg dem færdige i ovnen i et lille fad til de får lidt stegt “bid”.
- Jævn stegeskyen med hvid sovsejævner eller Maizena. Parter kyllingen forsigtigt, den er meget mør efter 3 timers stegetid.
- Ønskes en lidt mere fast kylling, så kan man måske eksperimentere med 2½ times stegetid.
Server kyllingen med stegesky, kartofler og løg/gulerodskompot.
[Print_link]