150 g smør, 250 g hvedemel, 125 g sukker , 1 tsk vaniljesukker, ½ tsk stødt ingefær, 1 æg, 1 spsk vand, 4 pærer
Pynt: vand til pensling og sukker
Tilbehør: ¼ liter piskefløde pisket til flødeskum eller vanillecreme
- Smuldr det kolde smør i melet.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker og ingefær.
- Saml hurtigt dejen med æg og vand.
- Stil dejen koldt 1 time.
- Smør et tærtefad (eller springform) på ca. 23 cm i diameter.
- Del dejen i 2, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.
- Læg den første del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
- Skræl pærerne og flæk dem.
- Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.
- Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
- Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
- Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200°. Server den lun.
Tips: Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller friske æbler. Ved frysning: Tærten optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdig tilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug.