Til 1 meget stort brød, 2-3 store flutes eller 12-15 boller
50 g. gær, 2 dl. lunken mælk, 1 dl. lunkent vand, 2 spsk. olie, 100 g. grahamsmel / andet groft mel, 600 g. hvedemel, 2 tsk. salt, 1 tsk. sukker, 1 tsk. finthakket oregano, 3-4 tsk. finthakket salvie, 200 g. groft revet squash, 1 æg
- Rør gæren ud i mælk og vand. Resten af ingredienserne, undtagen ægget, kommes i, hvorefter det hele æltes godt sammen, (dejen må gerne må være lidt våd, da det giver en dejlig blød krumme.)
- Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted i 1 time, hvor den hæver til dobbelt størrelse.
- Form den hævede dej til brød, flutes eller boller, pensl med et lille pisket æg, og bag i en 200° varm ovn på midterste rille, (40 minutter for et brød, 30 minutter for flutes og 25 minutter for boller.)