Squashbrød, -flutes eller -boller

Til 1 meget stort brød, 2-3 store flutes eller 12-15 boller

50 g. gær, 2 dl. lunken mælk, 1 dl.  lunkent vand, 2 spsk. olie, 100 g. grahamsmel / andet groft mel, 600 g. hvedemel, 2 tsk. salt, 1 tsk. sukker, 1 tsk. finthakket oregano, 3-4 tsk. finthakket salvie, 200 g. groft revet squash, 1 æg

  1. Rør gæren ud i mælk og vand. Resten af ingredienserne, undtagen ægget, kommes i, hvorefter det hele æltes godt sammen, (dejen må  gerne må være lidt våd, da det giver en dejlig blød krumme.)
  2. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted i 1 time, hvor den hæver til dobbelt størrelse.
  3. Form den hævede dej til brød, flutes eller boller, pensl med et lille pisket æg, og  bag i en  200° varm ovn på midterste rille, (40 minutter for et brød, 30 minutter for flutes og 25 minutter for boller.)

Print denne post Print denne post