Opskrift fundet på www.dr.dk/mad
Klargør dejen til disse boller dagen før du skal bage dem, så du nemt og hurtigt kan få friskbagt morgenbrød.
10 dl koldt vand, 40 g gær, 6-8 dl hvedemel, 10 dl grahamsmel
2 dl havregryn, 2 tsk. salt
- Vand, gær og salt røres sammen.
- Hæld grahamsmel og havregryn i og rør rundt.
- Tilsæt herefter hvedemel indtil dejen ikke er for flydende, men stadigvæk til at røre i.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over.
- Næste morgen tændes ovnen på max varme varmluft.
- Bollerne plukkes fra dejen og lægges på en bageplade med bagepapir. De skal ikke æltes eller formes, da vi gerne vil holde på luften efter hævningen.
- Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 225 grader.
- Lad bollerne bage i 15 min.
- Bollerne holder sig friske i en almindelig frysepose ved stuetemperatur. De skal ikke i køleskabet, da det gør dem hårde og tørre
(Bolledejen kan sagtens suppleres med kerne, rosiner, revne gulerødder eller andet, I kunne have lyst til)
Print denne post